söndag 15 maj 2016

Det kommer iallafall inte räcka!

Söndag kväll innebär planering av kommande vecka och funderingar på vad som ska hinnas med. Jag tycker det är rätt skönt att veta hur veckan ser ut när jag landar på jobbet på måndag morgon. Du kanske hellre är helt ledig även på söndagen?

Det som står på agendan några veckor framöver är budgetarbete tillsammans med alliansvännerna. Normalt sett brukar vi få majoritetens budget som för en vecka sedan, men än så länge har vi bara fått se sifforna. Det ska också vara med en beskrivning i form av text hur pengarna ska användas. 

Vi kan bara spekulera i varför de rödgröna inte lyckats få ihop sin budget ännu, men om de var överens hade den med största sannolikhet varit färdig i tid. Frågan är vad de inte kan komma överens om?

Sen blir det också spännande att se om Sverigedemokraterna kommer använda sin arbetstid till att snickra ihop en egen landstingsbudget för Västmanland istället för att kopiera Sörmlands som de gjorde förra året.

Det enda som är säkert när man ska göra en budget för vård, kollektivtrafik och kultur är att pengarna inte räcker. Även om det finns över 7 miljarder kronor att använda.

/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar