måndag 15 februari 2016

Alltid redo för pling-plong-taxi och chokladtryffel

Vissa dagar innehåller mer variation än andra, kan man säga.
.
Ibland behöver en patient åka ambulans för att det är väldigt bråttom att komma till ett sjukhus och för att patienten behöver behandling under färden. Ibland behöver en patient åka ambulans för att  kunna övervakas av en sjuksköterska - då behövs egentligen inte utrustningen.
.
Landstingsalliansen tycker det är dumt att blockera de fullutrustade ambulansbilarna för trasporter av patienter som skulle kunna åka i ett enklare fordon. Idag fick vi en visning av hur en sådan bil skulle kunna se ut. Vi får se vad de röd-gröna tycker om vårt förslag...
.
På eftermiddagen var Kristdemokraterna på besök hos kostverksamheten i Västerås – de som lagar Sveriges bästa sjukhusmat. Det är imponerade att se hur de arbetat med alla detaljer för att varje dag till lunch och middag kunna leverera ett val av 20 olika rätter till patienterna i Västmanland och i Uppsala. Men en och annan välsmakande och kostnadsbesparande idé för framtiden fick vi ändå med oss, och ja chokladtryffel finns på menyn.
.
Min dag avslutades hos scouterna. Barnen skulle lära sig om demokrati och politik och jag kallades in för att de skulle få titta på och träffa en livs levande politiker. Superkul! Deras frågor handlade t ex om var kungen får sina pengar från, vem som blir statsminister om man röstar på mitt parti och om programmering kommer att dyka upp på skolschemat.
.
Jag hade förberett ett litet rollspel med majoritet och opposition. Vi beslutade om hur kakorna till fikat skulle fördelas. Majoritetens förslag vann – endast majoriteten fick kakor eftersom de inte fått någon mat på hela dagen. Oppositionen lämnade in en protest och trodde inte majoriteten skulle få sitta kvar efter valet…


/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar