lördag 6 maj 2017

Snytingen: Några kilon kunde du gå ner!

Var på läkarundersökning. Hon räknade snabbt ut mitt BMI. Sedan hennes kommentar:

-Ganska bra, men 2-3 kg kunde du kanske gå ner.

Va??? Jag har ju tränat som bara den sen i somras. Jag har alltid varit smal! Eller ganska smal i alla fall. Ingen har sagt åt mig att gå ner i vikt.

Jag kände mig förolämpad. Jag bestämmer väl själv när det är dags att banta!!!

Oj.

Så kanske alla känner sig när nån säger att de borde gå ner i vikt.

Oj.

Hur många har jag sagt det till?

Men å andra sidan behövde jag höra någon säga att det är dags att fundera på kurvan och vart den är på väg. Nån lite neutral människa.

Googlar på olika dieter hit och dit, men summan av kardemumman är väl ändå att utgifterna behöver vara större än inkomsterna, typ.

Den andra grejen är insikten om att det inte är någon annan än jag som kan göra något åt min vikt. Vill jag gå ner 5 kg får jag fixa det själv.

Samma för mig som för alla andra.
Vill jag det tillräckligt mycket? Kanske. Antagligen.

Försökte få på mig målarbyxorna idag - gamla jeans. Det gick dåligt. Dom hade krympt i källaren kan man säga. En liten tröst jag hittade på nätet var att när man börjar träna så ökar blodmängden i kroppen, därför går man kanske upp i vikt.

Men sen stod det en massa strunt om att, om man går upp i vikt när man börjar träna, så beror det på att man börjar småäta i tron att man tränar bort det... Ja, ja, jag erkänner :(

Är väldigt nyfiken på om jag kan klara det. Men ska jag göra det så är det för att jag vill, inte för att nån annan tycker att jag borde.

To  be continued...

/M6 kommentarer:

 1. Jag har -26 kg nu. Vänta inte med att börja, insatsen kan bli så stor då. Skala bort det onödiga först. Låt det blir normalnivå och ta nästa steg efter det.

  SvaraRadera
 2. Om man skalar upp frågan, så kan övervikt bli ett av de stora problem med hälsan som kommer i befolkningen och som kan komma att kosta resurser inom sjukvård. Då bättre att förebygga.

  SvaraRadera
 3. BMI är ju ett så trubbigt sätt att räkna på. Det ser ju bara till förhållandet mellan vikt och längd, inte vad vikten består av. Ofattbart att den läkarkår som enbart hänvisar till forskningsresultat använder denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt att det är fel mått, men jag är ändå glad att läkaren tog upp frågan med mig.

   Radera