onsdag 14 december 2016

Lucka nummer 15 - Strumpbyxor som inte snurrar sig eller får revor


.
Strumpbyxor som inte snurrar sig eller får revor
.
Det måste få vara tillåtet att önska sig några saker av mer världslig natur också, eller hur?
.
Såhär i jule- och de stora festernas tid (tänk Nobelfest, julfest på jobbet, julafton, nyårsfest och trettondagsbal) förbrukas det tunnstrumpbyxor i rasande fart. Hur många är vi inte som fått vår festoutfit sabbade på grund av illasittande strumpyxor med hängande gren och snurrade ben? För att inte tala om de gånger en reva gått och kvällen känts förstörd...
.
Alltså får min 15:e önskan bli superstrumpbyxan! Fram till att den är uppfunnen, ger jag er följande tips för att strumpbyxan ska hålla sig så bra som möjligt. Har inte provat alla själv - så återkom gärna med kommentarer :)
.
1. Handskar eller vantar på när du ska ta på dig strumpbyxorna, tunna vantar alltså. Då slipper du i alla fall maskor orsakade av vassa naglar.
-.
2. Lägg strumpbyxorna i frysen innan du ska använda dem första gången. Skölj dem med kallt vatten och krama ur. Lägg dem sedan i en plastpåse i frysen över natten, och ta ur dem på morgonen. Låt dem tina i rumstemperatur. Ett overifierat sätt som sägs fungera och gör strumpbyxorna mycket mer hållbara.
..
3. Tvätta rätt. Använd tvättpåse för att undvika pyttesmå revor och noppror. Strupbyxorna håller sig blanka och fina.

4. Spraya hårspray på utsatta delar där det lätt blir revor. Spraya efter att du satt på dig dem.
..
5. Nödknepet. Skulle trots allt olyckan vara framme, se till att alltid ha ett genomskinligt nagellack i väskan. Ser till att hålet inte blir större och revan hindras från att sprida sig.
.
6. Om strumpan är utom räddning använd den till att göra rent skärmar och glasögon. Supereffektivt eftersom den är statisk och drar åt sig damm. Inte dumt att putsa skor med heller.
.
.


/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar