fredag 5 februari 2016

Nu kanske vi blir fler


Fredag igen. Inte dumt med lite helg. Funderar på att så de första fröerna. Vi får se.
I veckan presenterade arbetsförmedlingen prognoser för kommande bristyrken. Det kommer saknas mycket folk till vården framöver om vi inte lyckas få ungdomarna intresserade av vårdyrket – så kan man säga.
Det känns därför särskilt bra att Landstinget Västmanland satsar på nytt material för rekrytering och även nya kanaler. Ett nytt material som handlar om att visa upp ”riktiga människor”, dvs personer som är anställda av Landstinget Västmanland. Personer som är stolta över sitt yrke och sin arbetsplats.
Även om det finns stora utmaningar vad gäller arbetsmiljön så har vi verkligen en fin verksamhet  i Västmanland och många trivs med sitt jobb. Synd bara att inte det kommer fram lite oftare i media och olika diskussioner.




Igår var medarbetare från Landstinget Västmanland på Mälardalens Högskola för att värva nya kollegor. Väldigt bra om vi kan hitta lite nya sjuksköterskor!

Sen behöver vi jobba på att behålla sjuksköterskorna också och där tror jag det nya introduktionsåret kommer ha betydelse.

Hoppas ni får en fin helg!

/M

1 kommentar: