onsdag 31 januari 2018

På regionstyrele med städhandskarna

Idag var det årets första Regionstyrelse. Som vanligt många stora saker att fundera på, men det största och svåraste var så klart att vi ska bygga ett stort akuthus på sjukhusområdet i Västerås. Många miljarder kronor kommer det kosta.Men sedan fanns på listan typ mål eller kanske strategier för framtidens hälso- och sjukvård och hur vården ska utvecklas och så en strategi för digitalisering. Sedan tidigare finns en strategi för IT. På mötet fick vi höra om åtminstone två ytterligare strategier som behövs...

Men hallå - hur många olika strategier ska vi ha? Och varför finns det inte något om säkerhet i den här nya digitala strategin. Om vi nu ska ha en digital strategi, ska vi då också ha en IT strategi? Jag ställde fråga på fråga och önskade att websändningarna av regionstyrelsen redan börjat.

De röda och gröna svarade med tystnad och frågetecken.

Jag blev allt mer frustrerad och lyckades knappt behålla lugnet. Vad sjutton ska jag säga till väljarna att vi använder våra skattemedel till?

Några tyckte digitaliseringsstrategin var dålig och skulle göras om. Jag landade i att den är dålig, men tycker det är bättre att gå vidare och slå ihop så många strategier som möjligt till ett större arbete med tydligare mål på hur vi ska lyckas klara vården till alla invånare med hjälp av digitaliseringen.

Bästa berömmet efter mötet: Idag har du städhandskarna på Malin!

Blir gärna känd som nån som städar bland otydliga dokument och strategier.

/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar