tisdag 11 april 2017

Bara kände för att skita i allt och gå hem - så gick det sen

Efter vinter kommer vår och växtkraft - rabarber på väg upp

 
 
I ett av mina mest lästa inlägg var jag mycket upprörd över att de rödgröna först sagt nej till mitt förslag om ett internt Blocket för att det var för dyrt och sedan straxt efteråt föreslagit samma sak själva i Miljöprogrammet.
 
Miljöprogrammet har nu passerat styrelsen och kommer snart till fullmäktige -  man kan säga att min upprördhet består men nu av andra anledningar...
 
Det är egentligen inget konstigt eller ovanligt att förslag från ett parti avslås och sedan föreslås igen. Det är t om rätt och meningen med allt vårt arbete, men just den här gången blev jag faktiskt både ledsen och besviken, och det tycker jag att jag kan få vara. En dag eller två.
 
Det finns så mycket saker i Miljöprogrammet som jag och Kristdemokraterna saknar eller tycker är direkt fel - därför sa jag tidigt att jag vill att det ska göras om.
 
De rödgröna tyckte det vore bra om så många partier som möjligt kunde stå bakom Miljöprogrammet. Så i sista minut uppmanades vi av Miljöpartiet att lämna in synpunkter.
 
Jag lämnade in 3 sidor. Vet att andra partier också lämnade in synpunkter. Men några ändringar  syntes inte till på regionstyrelsens möte.
 
Sen fick jag höra att jag inte tagit Miljöprogrammet på allvar. Och det var då jag blev arg igen kan man säga.
 
Att be flera miljökunniga människor om synpunkter, ringa runt till olika tjänstemän, kolla i vårt partiprogram, läsa olika rapporter och fundera åtskilliga timmar för att sedan sammanställa det på tre sidor text - det räknas tydligen inte som att ta något på allvar.
 
Det enda som räknas är väl om jag tycker som Miljöpartiet. Och det gör jag alltså inte.
 
Så.
 
Alltså är jag fortfarande upprörd - men av nya anledningar - och jag tänker använda upprördheten till att det föreslagna Miljöprogrammet ska göras om. Inte för min eller Kristdemokraternas skull.
 
Utan för att miljöfrågorna är viktiga och kräver ett lagarbete. Det här miljöprogrammet bortser från en mängd slutsatser, rapporter och dokument som producerats av personalen för politikens skull. Och även från synpunkter från invånarna (politiken). Så går inte ett lagarbete till!
 
Sen borde det vara ett hållbarhetsprogram och ta hänsyn till fler perspektiv än miljö.
 
To be continued.../M
 
 

2 kommentarer: