måndag 13 augusti 2018

Skratt och lite pinsamheter vid första middagen

Vi tittade i gamla album och då dök den här bilden från förra sekelskiftet upp. Kalas hemma hos mamma och pappa. Första gången Kjell var med. Vi har skrattat åt det här tillfället många gånger.

Det är alltid mycket mat på våra kalas, men det visste inte Kjell så klart. Det bjöds på smörgåstårta till förrätt, sedan köttgryta och antagligen tårta till efterrätt. När Kjell kom ut till bordet bland alla gäster, med sin tallrik, hade han lastat på en rejäl bit smörgåstårta. Jag tyckte det var en pinsamt stor bit och funderade på dels hur smörgåstårtan skulle räcka till de andra och sedan hur han planerat få plats med resten av måltiden.

En liten teaterviskning:
"Du såg väl att det blir köttgryta också?"
"Ähum, nä, jag trodde inte det var nåt mer..."

Nu hör det till saken att smörgåstårta inte tillhör Kjells absoluta favorit, men man får ju lov att äta när det bjuds. Så det var att äta först den alldeles för stora biten smörgåstårta och sedan även köttgryta och så efterrätt. Det gällde ju att göra ett bra första intryck och visa uppskattning för maten.

Men sedan dess har han lärt sig planera platsen i magen lite bättre :) Och vi har haft något att skratta åt i många år. Det är missarna man minns...
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar