söndag 5 augusti 2018

Mitt förslag i sossarnas valfilm - det var oväntat

Det ska vara skillnad beroende på vilket parti man väljer att lägga sin röst på. Annars är det ingen vits med att ha så många olika partier.

För en kristdemokrat är det viktigt med
 
- valfrihet - eftersom alla människor är olika
- kvalitet - det ska vara lika god kvalitet oavsett val
- entreprenörskap - eftersom alla människor ska få utveckla sin fulla potential
- företagande och konkurrens - eftersom det skapar arbetstillfällen och leder till utveckling av verksamheter


Sjukvården är i akut behov av reformer och innovationer för att vården ska räcka till alla och för att klara bemanningen. Därför har jag/ KD föreslagit att lokaler vid Köpings sjukhus ska öppnas för uthyrning till entreprenörer inom branschen "hälsa och välfärd" - för att få till ett bättre samarbete med sjukvården.

Ibland kanske dessa entreprenörer, innovatörer, företag träffar patienter eller också träffar de endast sjukvårdens personal.

Det går t ex att med hjälp av 3D-skrivare göra protester och andra hjälpmedel, men för att den utvecklingen ska kunna ta ordentlig fart behövs ett närmare samarbete med sjukvården.

Vi valde ordet "vårdgalleria" för att beskriva vår vision av ett närmare och mer innovativt samarbete med länets olika aktörer. Och se då såg de redan röda sossarna ännu mer rött.

På några minuter hade de dementerat och svarat på vårt pressmeddelande, och de valde sedan att ta upp frågan i en helt annan debatt i fullmäktige och nu finns det också med i deras valfilm. Nån vårdgalleria vill de inte ha. Fast vad de säger nej till bryr de sig mindre om...

Det är ju inte så att ordet vårdgalleria finns med i en ordbok och har en specifik definition.

Nån vårdgalleria (oavsett utformning) vill förresten inte Vänsterpartiet heller ha, det förklarar deras regionråd i valintervjun på SVT, ni vet det parti som ansvarat för företagandet och innovationer de senaste åtta åren i Region Västmanland.

Uppenbarligen tror dessa partier att lilla jag och viktiga KD har/ kommer få tillräckligt mycket att säga till om för att en vårdgalleria skulle kunna bli verklighet. Kul!

Hade inte räknat med att få vara med i andra partiers valfilmer, men tack, tack!
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar