måndag 7 maj 2018

Om när politiker häller grus i maskineriet


Innan jag började som politiker på heltid så arbetade jag på Westinghouse med administration här i Västerås. Jag trivdes väldigt bra där av ett gäng olika anledningar, men inte minst för att jag fick vara i en stor organisation.

Det finns en hel del likheter mellan kärnkraftsvärlden och sjukvården, t ex vad gäller stränga myndighetskrav, att ingenting får gå fel samt den extremt specialiserade kompetensen.

Färgad av detta så tror jag på enkla rutiner och ordning och reda bland gemensamma dokument och styrsignaler. När det är mycket att hålla koll på behöver de dokument som finns vara tydliga, enkla att hitta och förstå.

En väl fungerande administration fungerar som olja i ett maskineri.

Av dessa anledningar har jag protesterat och gnällt över flera strategier och planer som de rödgröna presenterat och beslutat om i Regionstyrelsen under våren. Dokument som inte följt några mallar alls som vi har i systemet.

Men för de rödgröna har det varit viktigare att få till något, än att få till något som håller hög kvalitet.

De styrdokument som kommer från högsta ledningen ska väl också hålla högsta kvalitet? Hur ska man annars få alla andra att ta den lite jobbigare vägen och få till dokumentet rätt.

Det tycker i alla fall jag.

Men det är ju jag det.


/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar