söndag 29 april 2018

Från blyg till att våga ta plats

På torsdag kväll är alla partier inbjudna till läkarföreningen för valdebatt. Vi har fått några frågor att förbereda svar till, men sedan kommer också oförberedda frågor från publiken.

Det känns bättre den här valrörelsen. Jag har mycket mer erfarenhet och kunskap om olika frågor och har lärt mig att ta mera plats i samtal och diskussioner. Tar man ingen plats så får man ingen plats heller i valdebatter. Då blir man överkörd helt enkelt. Det vet jag av erfarenhet.Förra valrörelsen kantades av oro och improvisation ihop med att försöka hinna med mitt ordinarie jobb. Det var inte lätt. Min plan är att kunna ha mer kul den här gången. Och att kunna mina argument bättre. Och att få fler röster.

Till en av förra valets debatter hade jag svårt att hitta rätt. Jag hade dessutom missuppfattat tiden upptäckte jag när jag kom in. De andra hade redan varit där en stund och minglat. Hög puls kan man säga...

En man kom in och frågade om jag möjligtvis var Malin Gabrielsson, jo sa jag. Du kanske har glömt något, frågade han? Äh, jag vet inte riktigt... Visade sig att jag sprungit ifrån betalkortet i p-automaten. Han hade chansat på var jag var... Tack för det.

Debatten blev allt annat än lugn och jag fick svara på frågor jag inte hade någon aning om. Men det var väl ungefär lika svårt för alla...

Jag tycker det är tråkigt att lyssna på debatter där alla tycker samma sak. Därför känns det mycket bra att ha några sjukvårdsfrågor som bara KD tycker. Just nu - det kan komma att ändra sig snabbt. En är att vi vill att staten tar över sjukhusvården.

På torsdag är det i alla fall dags igen. Blir kul!

Västmanland och sjukvården behöver mer av kristdemokrati, det vet jag och förhoppningsvis även du :)/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar