torsdag 11 januari 2018

Julpyntet som stals och återlämnades med julrim - my-behind-the-scene-story

Innan jul blev en stulen och sedan återlämnad julbelysning och en stor tomte riksnyheter.

Det var min man Kjell som hade monterat det hela på taket på hans jobb. Rätt många arbetstimmar var det innan det kom på plats.

Monteringen skedde i slutet av november samtidigt som jag var sjuk och knappt orkade vara uppe.Den dag allt var klart och tänt, bestämde vi efter middagen att jag kanske skulle kunna orka med en liten utflykt med bilen och titta på den nya belysningen. Och så fick Kjell se de blinkande lamporna i mörker också. Som tur var blev det en film av mästerverket och foton...Konstigt att det kan vara så välgörande med en kort biltur när man är krasslig, men det var som en värsta happening. Vi stannade på en godisaffär också.Sen var då allt stulet en morgon Kjell kom till jobbet. Han gjorde en polisanmälan och i samband med det även ett pressutskick med bilder på juldekorationerna, vilket publicerades. Så bilderna kom väl till pass. Se här.Några dagar senare när Kjell kommer till jobbet ligger det mystiska julklappar utanför dörren, med julrim och allt. Någon hade fått dåligt samvete kan man säga.

"Unga, dumma och fulla julpynt vi snor. Här får ni tillbaka av Tomtemor."Och nu blev det riksnyheter av det hela. Se här. Inte varje dag man får sina bilder publicerade i Expressen, men det har alltså Kjell lyckats med. Och nu även på hustruns blogg :)

Efter ytterligare ett antal arbetstimmar var dekorationerna på plats och blinkade igen.

Bra att det lämnades åter!/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar