torsdag 15 juni 2017

Följ med på förhandstitt på unika Steam Hotel

"En gång i tiden så drevs en stor del av Sverige med energi från ångkraftverket vid Mälaren, men så en dag sprang tiden förbi och kvar blev en vacker gammal tegelbyggnad, maskiner, pannor och rör. Tills nu - för nu ska det här gamla ångkraftverket återigen bli ett av landets främsta energiförsörjare." (Från reklambladet)

1 augusti 2017 öppnar ett nytt hotell med spa och konferensrum i Västerås. Något utöver det vanliga - i måndags fick jag följa med på exklusiv visning. En förhandstitt. Vilket mäktigt bygge!
Men oj vad några kommer få stressa för att allt ska vara klart 1 augusti då hotellgästerna anländer...
Så här ser entrén ut idag...Byggnaden är K märkt så begränsningarna är många, men vad coolt det blir när den gamla konstruktionen möter det nya.

Alla hotellkedjor tackade nej till att göra om byggnaden till ett hotell - tills fyra (citat) halvgalna entreprenörer dök upp. Tillsammans med Peab började de bygga för 2 år sedan och 100 år efter att byggnaden först togs i bruk, så öppnar den nya anläggningen.

Nedan är den kommande lobbyn. Hur det är tänkt att bli och hur det såg ut i måndags...Vi fick åka bygghiss upp till våning 7. Grinden var svår att få upp. Det blev lite stressad känsla i hissen innan vi kunde komma ut. Men vilken utsikt! Och då är det ändå bara halvvägs upp i byggnaden.


Jag frågade vår guide vad hon tycker är så roligt med just den här anläggningen, hon svarade utan att tveka byggnadens historia.

Ångkraftverket stängdes 1978, många Västeråsare finns kvar som kan berätta historier om ångkraftverket. Mängder av berättelser har samlats in. Fotografier har förstorats och finns på hotellrummen. Temat för hela byggnaden är industri-romantik.

Det var mycket svart, rosa, grönt och tegel.
Lycka till säger jag till alla som jobbar med slutspurten och kommande ca 120 personer som ska arbeta på The Steam Hotel. Det var väldigt roligt att få vara med på en förhandstitt.
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar