torsdag 26 maj 2016

Så klart en sån god idé ska genomföras


Så kul när det rullar på och Kristdemokraternas förslag anammas och syns i debatten! Som gruppledare för ett gäng fritidspolitiker är det alltid lika roligt att stå bredvid när mina partikamrater når framgång i sina hjärtefrågor.


Förra veckan var det före detta landstingsrådet Ingvar Nordéns fråga om SMS-livräddare som lyftes av den rödgröna majoriteten. I deras budget för 2017 finns pengar avsatta för införande av det i Västmanland. Ingvar har jobbat med frågan länge. Han lämnade in en motion om detta redan 2011…

SMS-livräddare handlar om att fler av de över 3 miljoner svenskar som är utbildade i hjärt-lungräddning (HLR) får möjlighet att bidra med sina kunskaper i verkliga livet. Mobil teknik används för att larma frivilliga att ta sig till ett hjärtstopp i deras omedelbara närhet. Resultatet blir att andelen patienter som får hjärt-lungräddning i väntan på ambulans kan öka och fler liv räddas.

Mycket viktig insats alltså, och nu blir det verklighet i Västmanland tack vare Kristdemokraterna!

I höstas beslutade vi Kristdemokrater i Västmanland att ett av våra mål ska vara att öka antalet Familjecentraler i länet. Familjecentraler är ett samarbete mellan kommun och landsting där mödravård, barnhälsovård, socialtjänst och öppen förskola finns under samma tak. Vi tror att familjecentralerna är en viktig plattform, inte minst för att snabba på integrationen för nyanlända.

Anna-Carin Ragnarsson lämnade in en motion om att starta en familjecentral i Köpings kommun. Nu ska det äntligen utredas om en eventuell familjecentral i Köping. Kommunalråd Elizabeth Salomonsson (S) och Andreas Trygg (V) tycker att en familjecentral vore bra.


Där har vi ytterligare en sak att tacka Kristdemokraterna för! Och jag har goda förhoppningar om att det kommer ytterligare saker som kommer göra skillnad för västmanlänningarna.

/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar