söndag 7 februari 2016

Ett hus ska byggas utav vad?


Vad ska man fundera på en söndagskväll om inte ett kommande sjukhusbygge…
Många sjukhusområden i Sverige byggdes under 60- och 70-talet, så även i Västmanland. Sedan dess har den medicinska utvecklingen gått i ett rasande tempo och därför kan många av de gamla husen inte längre användas.
T ex kräver operationssalarna idag högre takhöjd och mer plats för ventilation, vilket gör att våningsplanen i de gamla husen inte stämmer längre. Ja, jag vet, det känns som slöseri att riva hus och bygga nytt, men ibland är det faktiskt det enda rätta.
I Köping kommer ett nytt hus byggas och något annat rivas. I Sala ska det byggas nytt och även så i Västerås. Många byggen blir det de kommande 10 åren och det kommer kosta väldigt många kronor.
Det nya hus som ska byggas i Västerås kallas ”NOD”. Det ska innehålla framför allt operation och diagnostik, men bygget kommer påverka hela sjukhusområdet. Planering pågår för fullt och jag är en av några politiker som ingår i en ”strategisk fastighetsgrupp” för det kommande bygget i Västerås. Ett väldigt spännande uppdrag!
Det kommer antagligen bli det största och mest kostsamma hus jag någonsin är med och bygger. Vad det ska byggas av återstår att se.
P.S Hade tur att få hjälp av grannfrun med den första vårsådden - Jätteverbena.

/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar