fredag 23 februari 2018

Och så detta eviga tjat om opinionsläget


Vem är det som ska sätta bilden av Kristdemokraterna så människor kan göra sitt val egentligen?


Kristdemokraterna finns för den svaga, bräckliga människan. Så är det. Kristdemokraterna finns för att försvara familjen. För att hålla ihop samhället med goda värderingar. För att se till helhet och ett gott förvaltarskap. För att var och en av oss ska ta hand om vår nästa efter bästa förmåga. För att var och en också kan ta ansvar och för att vi ska kunna få samhällets hjälp de stunder i livet vi behöver det.Nu är jag så evinnerligt trött på tjatet om opinionsläget.

Kristdemokraterna har spelat roll under många år och på många håll i Sverige - just för den svaga bräckliga människan och för att försvara familjen och att samhället behöver goda värderingar för att hålla ihop.


Många har glömt de mycket dåliga siffror Centerpartiet och Annie Lööf hade efter valet 2014, men så var det faktiskt. Har de helt bytt ideologi och politisk inriktning? Och gått till höger eller vänster eller mittemellan? Nja, de centerpartister jag känner på lokal nivå strävar allt på i de frågor de fortsatt tycker är viktiga. Men de har nu en mer känd partiledare.


De allra flesta i Sverige har en kristdemokratisk livsstil. Man vill klara sig själv så långt det är möjligt. Man tycker det är viktigt med respekt mellan människor, att sköta sitt arbete och att visa hänsyn. Det är självklart att den som är svag och har det svårt ska kunna lita på samhällets och sin omgivnings stöd och lika självklart är att familjen kommer mycket högt upp på prioriteringslistan.


Kanske det enda som går emot vår ideologi är synen på slöseri och slit och släng med grejer. En kristdemokrat tycker det är viktigt med förvaltarskap så miljö, människor och pengar fungerar även för nästa generation.


Kristdemokratin har en plats nu och kommer fortsatt ha en plats i svensk politik liksom i resten av världen.


Den som funderar på en bortkastad röst borde i så fall titta lite närmare på Sverigedemokraterna. Jag är helt övertygad om att det är det parti som haft flest tomma stolar = tysta politiker sammantaget alla fullmäktige de valdes in till vid förra valet.


Så lägg din röst på Kristdemokraterna i höst. Det tänker jag och många med mig göra. Alldeles oavsett alla opinionsundersökningar hit och dit.
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar