söndag 11 februari 2018

Får man skratta så mycket på ett studiebesök

Det blev ett både roligt och informativt besök förra veckan hos Region Västmanlands kommunikations-avdelning. Särskilt den avslutande fotograferingen :)

Här tillsammans med Elin Bronzén och Jonas Wallin.


På kommunikation finns de personer som jobbar med att informera personal, invånare och media om en massa olika saker. Det kan handla om hur en kallelse till patienterna ska se ut, eller att just nu fungerar inte personalens mail-system, eller rekryteringsannonser till sjuksköterskor.

Vad gäller konceptet för rekrytering har det gjorts en rejäl uppryckning de senaste åren, så pass att de t om fått pris (Årets Megafon) för att vara bäst i Sverige. Det är Region Västmanlands personal som agerar fotomodeller och stolta får berätta om sitt arbete.

"Det vinnande förslaget har trots samma budgetramar visat effekten av god kommunikation. Genom att stärka sitt varumärke och skapa stolthet bland medarbetarna har de bevisat att deras kommunikation är avgörande för organisationens framgång. Förslaget är ett föredöme för Sveriges offentliga kommunikatörer."

Supersmart!


Och ja, det är trevligt folk som jobbar där. Det är liksom en grundförutsättning när man jobbar med kommunikation. Annars blir det nog inte mycket sagt...Det är många intryck efter ett studiebesök.

Kanske det mest bestående vid det här besöket att framgångsrik kommunikation handlar om att vara lyhörd och att prioritera och hålla en linje. Och just det där med att prioritera och hålla sig till en linje - det vet jag är svårt i en kunskapsintensiv organisation.

För där är det väldigt många personer som vet hur saker och ting borde vara. Och så lägger man till politiker till det...

En annan insikt att vi som politiker lätt "glömmer bort" att de saker som beslutas om också ska informeras om annars blir det bortkastade pengar.

Spännande timmar. Som alltså både innehöll allvar och skratt.

Eventuellt lyckades jag också snappa upp något tips jag kan ha nytta av.

Gissa vad?!

/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar