lördag 5 augusti 2017

Ullared - my reality shopping story

Det har gått två veckor sedan familjens första besök någonsin till Ullared och Gekås.

Vi var alla imponerade av i synnerhet logistiken -  att allt var så genomtänkt in i minsta detalj för att shoppandet skulle bli så smidigt som möjligt.


T ex var alla shoppingvagnar numrerade. Gångvägarna utanför var asfalterade och vagnarna kunde lämnas/ hämtas vid gratisbussen och på campingen. Enkelt att få hem sina grejer alltså.Men utifrån ett politiskt perspektiv så är jag allra mest imponerad av den eller de människor som först kom på den galna idén att bygga ett stort shoppingområde mitt i ingenstans. Och inte bara det utan också camping, hunddagis, busstransport, badplats, restauranger, äventyrsbana och sen också en populär tv serie.
.
Det måste väl kallas entreprenörer! Att gå från idé till verklighet.
.
Utan människor med en stark vision, en massa envishet och vem vet hur många arbetstimmar går det inte att skapa något som Ullared och Gekås. Och då blir det svårt med arbetstillfällen...
.
Hur blev det med shoppingfynden då? Handlade duschdraperi, handdukar, kläder, ridsaker, karotter, böcker, underkläder, smink och en massa andra bra å ha saker. Men missade schampo, plastpåsar och bakplåtspapper...Mitt bästa tips för den som ska åka dit sin första gång är att ta med ett öppet sinne och titta på de saker man kommer förbi. Det är nästan omöjligt att backa med full vagn och försöka hitta något specifikt och samtidigt försöka komma ihåg var man såg det eller det. Ett sånt tålamod har mycket få människor :)


Man ska ha en budget också. Det är ett bra tips! Och så ska man förstås ha gott om tid.
.
Hittade höstskor också. På rea :)


En kul dag var det. Som dessutom inträffade på min födelsedag.


/M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar