fredag 10 mars 2017

Min låt kom inte med - men den har spelats offentligt - många gånger


En dag när jag satt i bilen på vägen hem från jobbet fick jag för mig att jag skulle se om jag kunde skriva låttexter. Vet exakt vilket trafikljus jag var vid i Karlskoga, där jag jobbade.

Men hur gör man?

Jag tog mod till mig och frågade en av mycket få kompositörer jag kände - Tobias Nyström. Många gånger hade jag dansat till hans låtar. Jag frågade om jag fick skicka några texter. Svaret blev ja.

Ingen aning hade jag om hur man ska tänka för att skriva en text till en melodi som inte finns.
Men, men det kom lite ord och inspiation flygande och sedan skickade jag iväg några texter till Tobias.

Jag tänker på ett tidigare blogginlägg om att våga visa sig sårbar. Det var just vad det handlade om. Ge mig in på ett helt nytt område för att se om jag kunde, men för det behövde jag våga vara inte perfekt.

Sen ringde Tobias en sen vårkväll och frågade om jag ville höra. Han hade hittat en text han gillade och sa att jag kan skriva låttexter. Jag låg på mattan i arbetsrummet hemma och kände hur jag växte.

Det var kanske inget stort steg för mänskligheten, men det var ändå en milstolpe i mitt liv. Jag hade bestämt mig för att våga prova, jag såg till att det blev av och resultatet blev rätt bra.

Låten heter "I know you better than you do", en ballad som har spelats framför allt av dansbandet Wahlströms, men även av andra.

Den handlar om frustrationen kring att se en kär vän gå i samma fällor eller göra samma misstag man själv gjort. En önskan om att få visa en enklare väg.

Nu är texten snart 20 år gammal och innan barn. Vissa misstag måste återupprepas, men det är i alla fall svårt att titta på och sedan gång på gång stå redo med en axel för gråt, och bita sig i tungan för att inte säga "vad var det jag sa".
 

Sen när jag förstår hur jag laddar upp en ljudfil så går det att lyssna :) Men jag har inte riktigt kommit så långt i min tekniska utveckling än.

Utmana dig själv tycker jag. 


/M2 kommentarer: