tisdag 27 september 2016

Så kan vi korta vårdköerna


Ur Dagens Samhälle, 22 sep 2016
 
 
Nu ska vi se, vilket parti har regerat oftast de senaste 50 åren såväl i riket som i landets landsting. Ja visst ja, det är Socialdemokraterna! Dvs det är det parti flest människor röstat på.
.
Därmed bär de störst ansvar för de ordningar vi har här i landet. En del bra saker finns och så finns det t ex vårdköer. Hur många gånger har vi hört: Vi har väldigt fin vård i Sverige, bara man får komma dit?!
.
Under sin tid som socialminister fick Göran Hägglund utstå en hel del kritik för att han la sådan vikt vid att få bort vårdköerna. Hans reform kömiljarden blev mycket framgångsrik. Köerna blev kortare.  Men sossarna tyckte inte om kömiljarden och nu är den borta och vad händer då – jo vårdköerna växer igen. Mycket.
Att vi har korta köer i hela landet – helst inga alls – är för mig och Kristdemokraterna garanten för att vi inte får för mycket av gräddfiler in i vården. Jag vill att det ska räcka med den skatt man betalar. Det ska inte behövas extra försäkringar. Och blir det för mycket köer – då kommer allt fler skaffa sig en tilläggsförsäkring och så får vi en ordning där en del går före.
Det är allmänt känt att svenskar älskar att stå i kö. Det blir mest rättvist då. Men en vårdkö är lite annat än alla andra köer...
I vilket fall verkar svenska folket gilla vårdköer eftersom sossarna får så mycket röster. Det finns andra partier än Socialdemokraterna som har andra idéer på hur sjukvården kan fungera, t ex Kristdemokraterna.
Prova rösta på något annat än Socialdemokraterna nästa gång om du vill bli av med vårdköerna.


För din röst spelar faktiskt roll!
 
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar