måndag 8 augusti 2016

2 enkla tårtor som förgyllde gårdagen - dessutom glutenfria

Vi har haft kalas. Jag letar ständigt efter glutenfria alternativ - helst med helt vanliga ingredienser. Enklast och oftast godast.

Igår blev det två sorters tårta. På eftermiddagen den klart enklaste.
 
Du behöver färdiga marängbottnar, ca 3 dl grädde, 2 rader mjölkchoklad och lite vindruvor.
Vispa grädden, halvera vindruvorna och hacka chokladen.
Blanda allt och lägg mellan marängbottnarna. Klart!

Supergott - i synnerhet i relation till arbetsinsats. Och uppskattas alldeles särskilt av barn.

 
 



Till kvällen blev det kladd-kaka. Receptet hittar du här.

Den var väldigt rinnig så jag gräddade en liten stund till. Det var dumt. Och kakan behöver minst natten på sig att stelna - men den var mycket god. Och populär.
 
 
 

Så nu är det bara ut i spåret, undrar hur många vändor som behövs? Men i vilket fall så är jag nu laddad med energi för att ta tag i höstens utmaningar.
 
/M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar