Vi har haft kalas. Jag letar ständigt efter glutenfria alternativ - helst med helt vanliga ingredienser. Enklast och oftast godast.
Igår blev det två sorters tårta. På eftermiddagen den klart enklaste.
Du behöver färdiga marängbottnar, ca 3 dl grädde, 2 rader mjölkchoklad och lite vindruvor.
Vispa grädden, halvera vindruvorna och hacka chokladen.
Blanda allt och lägg mellan marängbottnarna. Klart!
Supergott - i synnerhet i relation till arbetsinsats. Och uppskattas alldeles särskilt av barn.
Till kvällen blev det kladd-kaka. Receptet hittar du här.
Den var väldigt rinnig så jag gräddade en liten stund till. Det var dumt. Och kakan behöver minst natten på sig att stelna - men den var mycket god. Och populär.
Så nu är det bara ut i spåret, undrar hur många vändor som behövs? Men i vilket fall så är jag nu laddad med energi för att ta tag i höstens utmaningar.
/M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar