tisdag 12 januari 2016

Hej
Så här ser det ut på morgonen när jag går från bilen till min arbetsplats - Landstingshuset - Västmanlands Sjukhus Västerås. Fint va! Det är en härlig start på dagen tycker jag!

På väg mot Landstingshuset.


Hörde på radion i morse att en utredning ska lämnas den här veckan till regeringen med förslag på hur den svenska sjukvården ska bli mer effektiv. Tack Göran Hägglund för det initiativet!

Det verkar som att förslagen handlar om att flytta vård från sjukhusen till vårdcentralen och att stärka samarbetet mellan sjukhusen och vårdcentralen. En förutsättning för att kunna flytta mer vård och ansvar till primärvården/ vårdcentralerna är att det blir fler allmänspecialister i Sverige. Jag vill se en starkare styrning kring vilka läkarspecialiteter vi utbildar. Idag är det mer eller mindre fritt valt.

Att sjukhusen och vårdcentralerna ska ta mer gemensamt ansvar är det som vår motion om hyrläkarna handlade om. För den som kommer ihåg :)

Ser i alla fall fram emot att få läsa den där rapporten, men det är väl kanske rimligt att regeringen får se den först...

Hejdå!


/MInga kommentarer:

Skicka en kommentar